Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Ευρωεκλογές 2019 Πατριωτικά/Εθνικιστικά κόμματα

Ευρωεκλογές 2019



Στις 26 Μαίου έχουμε τις Ευρωεκλογές αλλά και τον πρώτο γύρο των Δημοτικών/Περιφερειακών εκλογών που γίνονται σχεδόν 3,5 χρόνια μετά τις τελευταίες (εθνικές) εκλογές. Τότε που η Ελλάδα είχε φτάσει στην άκρη του γκρεμού και προεκλογικά ακούγαμε όλους τους εθνικούς/αντιμνημονιακούς κλπ σωτήρες, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Δε θα κάτσουμε να μπούμε σε λεπτομερή σχόλια για τις επικές κωλοτούμπες αυτών που θα έσκιζαν τα μνημόνια μέρα μεσημέρι στο Σύνταγμα και που θα ανάγκαζαν τους Ευρωπαίους να χορεύουν στους ρυθμούς που οι σωτήρες μας θα έπαιζαν με τις λύρες, τους ζουρνάδες και τα κλαρίνα. Ούτε με τις εθνικές προδοσίες στο ζήτημα του ονόματος του κρατιδίου/μορφώματος των Σκοπίων, στους οποίους παρέδωσαν το όνομα της Μακεδονίας. Δεν είναι αυτός ο σκοπός αυτού του άρθρου.

Μετά τις δεύτερες εκλογές του '15, είδαμε μια βουλή 7 κομμάτων, πολλά από τα οποία στην πορεία έφτασαν σε σημείο διάλυσης, λόγω των συνεχών πήγαινε-έλα από το ένα κόμμα στο άλλο, των ανεξαρτητοποιήσεων κλπ. Όλα αυτά αποτελούν δείγμα του ξεπεσμού και των νέας(;) νοοτροπίας που έχει δημιουργηθεί στους πολιτικούς που εμείς οι ίδιοι επιλέξαμε για να μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή, χωρίς να μπούμε νωρίτερα στον κόπο να ψάξουμε τι πρεσβεύει ο καθένας από αυτούς, τι πολιτικό παρελθόν έχει, τι συμπεριφορές έχει παρουσιάσει στον δημόσιο ή και επαγγελματικό του βίο. Ως εκ τούτου είναι φανερό πως και εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για τα φαινόμενα αυτά.

Μιας και έρχονται σε λίγες μέρες οι Ευρωεκλογές, στις οποίες η ψήφος των Ελλήνων και των ελληνοποιημένων θα είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνο σε επίπεδο Ευρώπης, αλλά και Ελλάδας διότι μετά από μερικούς μήνες θα έχουμε και τις εθνικές εκλογές. Και αυτό διότι είναι σαφές πως οι εκλογικές αναμετρήσεις του Μαίου και του Ιουνίου θα είναι βαρόμετρο και τις επερχόμενες εθνικές.

Έτσι μετά από σχεδόν 4 χρόνια λαϊκισμών, προδοσιών και απόλυτου ξεπεσμού τόσο της ''πρώτης φοράς Αριστεράς'', όσο και του ''αναγκαίου καλού'' από την πλευρά μας θα σας παρουσιάσουμε πολιτική/ιδεολογική πλευρά που μας ενδιαφέρει ως blog και Έλληνες πολίτες, δηλαδή αυτή του πατριωτικού και εθνικιστικού χώρου.
Μετά από δεκαετίας ηγεμονίας της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο της Δεξιάς πλην 2-3 κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ με πατριωτικό ή και εθνικιστικό πρόγραμμα που έβγαιναν στο προσκήνιο για λίγο, εδώ και μερικά χρόνια δεν έχουμε απλά πατριωτικά και εθνικιστικά κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή αλλά και μια πολυδιάσπαση της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς, όμοιας με την αντίστοιχη του αριστερού χώρου.
Πλέον έχουμε φτάσει σε σημείο που το να αναφέρεις προεκλογικά τα δεξιά πατριωτικά/εθνικιστικά κόμματα σε ένα άρθρο χρειάζεται πολυήμερο ψάξιμο που και πάλι δεν αρκεί για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.

Στο διάστημα μέχρι και τις εκλογές το blog θα προσπαθήσει να σας παρουσιάσει όσα περισσότερα πατριωτικά/εθνικιστικά κόμματα γράφοντας 2-3 παραγράφους με τα θετικά, αρνητικά και γενικά τα στοιχεία που μπορούμε να βρούμε για αυτά, όσο πιο αντικειμενικά μπορούμε.


Μιας και θα πάτε να ψηφίσετε τουλάχιστον να γνωρίζετε τα βασικά του χώρου προτού πάτε στις κάλπες.



Χρυσή Αυγή:
Θετικά:
Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα που έχει δημιουργηθεί από το 1993. Από το 2009 και μετά άρχισε η ανοδική της πορεία στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας ο λόγος ήταν οι δραστηριότητες των παράνομων μεταναστών η εγκληματικότητα.Συνέχισε της ανοδική της πορεία από δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΛΑ.ΟΣ και κάποιους της Ν.Δ. τα οποία κόμματα δεν είχαν ασχοληθεί με τα προβλήματα των γειτονιών κάθε αστικού κέντρου,το ΛΑ.ΟΣ δεν είχε κόσμο ενώ η Ν.Δ. αδιαφορούσε ή φοβόταν να κατέβει στον δρόμο να ακούσει τα προβλήματα του κόσμου και την επιβαρυμένη κατάσταση .Από την άλλη η Χρυσή Αυγή ήταν έξω στο δρόμο και στις γειτονιές ακούγοντας τα προβλήματα του κόσμου και τις περισσότερες φόρες με διάφορα μέσα έδινε δημοσιότητα στα κοινωνικά θέματα.Δημιούργησε άνοιγμα στον Εθνικιστικό/Πατριωτικό χώρο όπου και πήρε πολλούς ψηφοφόρους από την Ν.Δ.Έχει ποσοστά που αγγίζουν το Διψήφιο σε Εθνικές Εκλογές. Ενώ σε Δημοτικές εκλογές μεγάλων αστικών κέντρων έχει ανοδική τάση και συνήθως διψήφια ποσοστά.


Αρνητικά:
 Από την ίδρυση του κόμματος έχουμε αναφορές για επιθετικές/βίαιες/φασιστικές πράξεις .Έχουμε τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, από δράστη ο οποίος ήταν φίλα προσκείμενος στην Χ.Α.Έχουμε την πολιτική ευθύνη του Μιχαλολιάκου Γ.Γ της Χρυσής Αυγής για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα την οποία ανέλαβε.Το φωτογραφικό υλικό με στελέχη της Χ.Α. να απεικονίζονται με τον φασιστικό χαιρετισμό και με την σβάστικα φόντο.Τον θάνατο 2 ακόμα νεαρών μελών της Χ.Α. του Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη έξω από γραφεία του κόμματος.Υπάρχουν πολλές ανεξαρτητοποιήσεις Βουλευτών/Ευρωβουλευτών.

Συμπεράσματα:
Αν και η Χρυσή Αυγή έχει ανοδική πορεία,δεν έχει όμως αυτή που θα περίμενε κάποιος ψηφοφόρος του κόμματος με τα κοινωνικά/οικονομικά/εθνικά γεγονότα της 10ετίας. Υπάρχουν ανεξαρτητοποιήσεις Βουλευτών/Ευρωβουλευτών που ανήκουν στον καθαρά πατριωτικό χώρο χωρίς να έχουν στιγματιστεί από συμπεριφορές βίας ή και ακραίων πράξεων.Οι ευρωβουλευτές που θα εκλέξει δεν ανήκουν σε κάποια ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου.Εάν δεν ξεπεράσει το διψήφιο στις Ευρωεκλογές με τα γεγονότα με την Μακεδονία,της κρίση στο Αιγαίο/Κύπρο και άλλα σοβαρά γεγονότα αυτής της 5ετίας. Θα έχει καμπή και θα κινδυνεύει να γίνει "πολίτικα" ΚΚΕ.


Ελληνική Λύση:
θετικά:-
Αρνητικά:-
 Συμπεράσματα: Η Ελληνική Λύση δημιουργήθηκε το 2016 από τον Κυριάκο Βελόπουλο και έχει την ταμπέλα του φιλορωσικού κόμματος. Κατά τα άλλα υποστηρίζει την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και δευτερογενούς παραγωγής, παρέχει αναλύσεις περί της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας (βλέπε ΑΟΖ), είναι υπέρ των εξορύξεων κοιτασμάτων και κρατά σκληρές θέσεις σε όλα τα εθνικά θέματα. Βέβαια ορισμένοι κακόβουλοι μπορούν να πουν πως ο ηγέτης του προσωποπαγούς κόμματος είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που εκτός της ψήφισης του πρώτου Μνημονίου έχει στο ενεργητικό του αρκετά χρόνια κατά τα οποία προωθεί από βιβλία αμφίβολης ή μηδενικής ποιότητας (όπως οι περίφημες Επιστολές του Ιησού) μέχρι αλοιφές και ματζούνια που ενισχύουν τη μνήμη κλπ στοχεύοντας το πατριωτικό και θρησκευτικό συναίσθημα του ακροατηρίου του. Δημοσκοπικά η Ελληνική Λύση (δηλαδή ο Βελόπουλος) φαίνεται να πηγαίνει καλά, δύσκολα όμως θα περάσει το όριο του 3%. Άλλο χαρακτηριστικό είναι το ότι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει συνασπισμό με άλλα κόμματα και κινήσεις αξιώσεων ή να προσελκύσει προσωπικότητες με κάποια αναγνωρισιμότητα. Μάλιστα όποτε το κατάφερε αυτό, όπως στην περίπτωση της Νέας Δεξιάς του Κρανιδιώτη αλλά και σε εκείνη του ανεξάρτητου πρώην Χρυσαυγίτη, Μίχου, η συμπόρευση κράτησε λίγες μόνο μέρες με την αντίθετη πλευρά να αφήνει αιχμές κατά του Βελόπουλου. Άλλο θετικό για το κόμμα είναι η αναγνωρισιμότητα του αρχηγού του αλλά και τα ΜΜΕ που εκείνος διαθέτει.



ΛΑΟΣ - ΠΑΤΡΙΕ:
θετικά:-
Αρνητικά:
 Συμπεράσματα: Καρατζαφέρης και Συναδινός ένωσαν τις δυνάμεις τους ενόψει των εκλογών του Μαΐου. Μαζί τους συντάσσονται η ΛΕΠΕΝ του πρώην στελέχους της Χ.Α. Χρήστου Ρήγα, το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών, ο σχηματισμός “Ελληνική Κοσμοκρατορία” και η “Πατριωτική Ρομφαία Νίκης” (ΠΑ.ΡΟ.Ν.). Τον συνδυασμό ίσως βοηθήσει το ότι διαθέτει

  1. Πρόσωπα με εμπειρία από το ευρωκοινοβούλιο (Καρατζαφέρης και Συναδινός),
  2. Τον κομματικό μηχανισμό και τα ΜΜΕ του ΛΑΟΣ,
  3. Το κύρος του Συναδινού.
  4. Tη δυναμική των πρώην χρυσαυγιτών σε επίπεδο πεζοδρομίου.
    Όμως ανασταλτικοί παράγοντες είναι η παρουσία του φθαρμένου και παρακμασμένου πολιτικά Καρατζαφέρη και το χρυσαυγίτικο παρελθόν του Συναδινού και του Ρήγα. Ο πρώτος ενδεχομένως να απομακρύνει από την κίνηση απογοητευμένους ψηφοφόρους του χώρου από ΝΔ μέχρι ΧΑ ενώ η παρουσία των άλλων δύο (και κυρίως του Ρήγα και άλλων τυχόν πρώην μελών ή στελεχών της ΧΑ) μπορεί να απομακρύνει συντηρητικούς, πατριώτες και εθνικιστές που δεν πείθονται πως τα υψωμένα χέρια είναι αρχαιοελληνικοί χαιρετισμοί.

Ελλάδα ο άλλος δρόμος:
θετικά:-
Αρνητικά:-
Συμπεράσματα: Αντιμνημονιακό προσωποκεντρικό κόμμα του Νότη Μαριά, ο οποίος αφού εξελέγη πρώτα βουλευτής και μετά ευρωβουλευτής με του ΑΝΕΛ, διαφώνησε με την οπισθοχώρηση του κόμματος στο θέμα του μνημονίου και αποχώρησε χωρίς όμως να παραδώσει και την έδρα του. Μεταξύ άλλων κρατά σκληρή στάση στα εθνικά θέματα (το ονοματολογικό των Σκοπίων για το οποίο προωθεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ελληνοτουρκικά κλπ) υποστηρίζει τη δημιουργία ειδικής σχέσης της Ελλάδας εντός ΕΕ και Ευρωζώνης, καταγγέλλει τη διμερή συμφωνία Μέρκελ-Τσίπρα για επιστροφή μεταναστών (παράνομων ή μη) στην Ελλάδα κλπ


Νέα Δεξιά:
θετικά:Ο Φαήλος Κρανιδιώτης άνηκε στον σκληρό δεξιό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας,με πατριωτικές ευαισθησίες και ασυμβίβαστος στην νεοφιλελεύθερη γραμμή της Ν.Δ.
Αρνητικά:Άνηκε στην Ν.Δ. την εποχή των μνημονίων.Προσπάθησε να συμπορευτεί με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που απο αρκετούς του χώρου δεν θεωρείται σοβαρή οργάνωση ή εάν όχι το κόμμα η κεφάλι του κόμματος.
Συμπεράσματα:Είναι κόμμα με αρχηγό τον Φαήλο Κρανιδιώτη.Μέχρι πριν μερικούς μήνες φάνταζε ως ένα από τα σοβαρότερα (αν όχι το σοβαρότερο) από τα σχήματα του χώρου. Όμως η αξιοπιστία του χτυπήθηκε από την έστω και προσωρινή συμπόρευση με το κόμμα του Βελόπουλου που οδήγησε και στην αποχώρηση ορισμένων μελών. Πλέον κατεβαίνει αυτόνομα στις ευρωεκλογές.





Εθνικό Μέτωπο – Πατριωτικός Σύνδεσμος – Λιοντάρια 

Συνέργεια για την Ελλάδα:
θετικά:-
Αρνητικά:-
Συμπεράσματα:Μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα από την αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές του 2014, το Εθνικό Μέτωπο απείχε από τις διπλές εκλογές του '15 και έκτοτε κινήθηκε προς την κατεύθυνση δημιουργίας ευρύτερων συμμαχιών στον εθνικιστικό χώρο. Αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών αποτελεί η κοινή κάθοδος στις ευρωεκλογές της Κυριακής του Εθνικού Μετώπου του Κώνστα με τον Πατριωτικό Σύνδεσμο του Γ. Μαλταμπέ και την κίνηση Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα του Μ. Χαραλαμπίδη. Κοίνο γνώρισμα όλων αυτών είναι το πέρασμα από το ΛΑΟΣ τα προηγούμενα χρόνια. Η λίστα του συνδυασμού περιλαμβάνει 29 υποψηφίους εκ των οποίων οι 11 προέρχονται από την κίνηση του Χαραλαμπίδη και οι υπόλοιποι είναι μοιρασμένοι ανάμεσα στο Ε.Μ. και τον Π.Σ.



ΑΝΕΛ: 
θετικά:-
Αρνητικά:-
Συμπεράσματα:Μετά την απόλυτη απαξίωση που βίωσε το κόμμα τα τελευταία χρόνια και την πρόσφατη αποστασία βουλευτών και στελεχών προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος προσπαθεί να περισώσει ότι μπορεί. Φαίνεται όμως πως αυτή τη φορά δεν είναι σε θέση να καταφέρει και πολλά πράγματα, οπότε το πιο λογικό σενάριο είναι μια πτώση ανάλογη αν όχι ίδια με εκείνη της ΔΗΜΑΡ στις προηγούμενες Ευρωεκλογές.





Ελλήνων Συνέλευσις:
θετικά:-
Αρνητικά:-
Συμπεράσματα:Το συγκεκριμένο κόμμα δημιουργήθηκε τελευταία μιας και σαν οργάνωση υπάρχει από τα πρώτα χρόνια της κρίσης.Σαν οργάνωση ο αρχηγός του κόμματος έταζε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει μια κατάθεση σε κάποια τράπεζα της Ανατολής ένα ποσό περί 600δίς και ότι θα το έδινε στο ελληνικό κράτος (το ποσό) εφόσον  πραγματοποιηθούν κάποιοι προσωπικοί του όροι,βέβαια αυτό δεν έγινε,ο αρχηγός φυλακίστηκε,και τα μέλη το "γύρισαν" σε κάπως  ελληνοαρχαιολαγνική οργάνωση/κόμμα.
Για να γίνεις μέλος στην "Οργάνωση" πρέπει να πάρεις κάποιο είδος "όρκου" έναν καθαρά αντί-χριστιανικός όρκος στον οποίο ο χριστιανισμός θεωρείται ο εχθρός του Ελληνισμού.Υπάρχουν ακόμα  "3 Νόμοι" Που στον δεύτερο γράφει:"Έχεις την ελευθερία να βλάψεις,να αλλοιώσεις,να καταστρέψεις ακόμα και να σκοτώσεις μερικώς ή ολικώς ,σωματικά ή ψυχικά ΜΟΝΟ όταν μπορείς να επανορθώσεις απόλυτα"και εμείς αναρωτιόμαστε ΠΩΣ;
Πιστεύουμε ότι το κόμμα Ε.ΣΥ. προσπαθεί να πιάσει ψήφους δωδεκαθεϊστών,αντί-χριστιανών,και κάποιους που πιστεύουν πώς ο "αρχηγός" του συγκεκριμένου κόμματος έχει όντως σε τράπεζα 600δίς και περιμένουν να τα δώσει στο κράτος άρα στους πολίτες άρα στους εαυτούς τους,Οι τελευταίοι για εμάς είναι και οι χειρότεροι διότι είναι μια συνηθισμένη νοοτροπία του μέσου Έλληνα ψηφοφόρου,και τέτοιες ενέργειες μας έφτασαν εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου